Wat is het verschil tussen een velg en een wieldop?

Deze twee elementen worden vaak verward, maar zij zijn verschillend van elkaar. De velg en de wieldop kunnen van hetzelfde materiaal zijn gemaakt en beide worden gebruikt voor het wiel, maar deze twee onderdelen van de auto hebben niet dezelfde functie. Aangezien de velg een steeds belangrijkere rol speelt, verdient de keuze ervan meer aandacht.

Velgen, essentiƫle onderdelen

De velg is een belangrijk onderdeel van het voertuig. Het is de verbinding tussen het wiel en de band. Bij oudere auto's helpt het voorkomen dat de banden stof en vocht bevatten. Het is praktisch en essentieel, dus het is geen onderdeel dat u niet naar believen kunt installeren. Als het bestaande onderdeel moet worden vervangen, hetzij omdat het oud of beschadigd is, hetzij omdat het een belangrijkere rol speelt dan de wieldop, dan hebben de op de markt verkrijgbare modellen van aluminium velgen, demonteerbare velgen en plaatstalen velgen nu een esthetisch design, ver van de verroeste en doffe velgen van een paar jaar geleden. Als u dit model kiest, heeft u geen wieldoppen meer nodig.

Wieldoppen als decoratieve elementen

In tegenstelling tot velgen, die deel uitmaken van elke auto, is de wieldop een onderdeel dat de eigenaar al dan niet kan toevoegen. Hij behoort tot de categorie van de wieldoppen, die het mogelijk maken de wielen te personaliseren door er een versiering aan te geven. Daarom wordt, zoals de naam al aangeeft, de naafdop alleen gebruikt om het uiterlijk te verbeteren van wielen die u niet bevallen, of het nu om een nieuwe of gebruikte auto gaat. Het speelt geen rol bij de bescherming of de constructie van het wiel, zodat u kunt besluiten het niet te gebruiken als er geen extra esthetische inbreng nodig is.

Het kiezen van een velg

Naast de esthetiek van de velg is een belangrijke factor bij de keuze het materiaal van vervaardiging. Aluminium velgen zijn de eerste keuze. In tegenstelling tot staal verminderen zij het gewicht van de wielen aanzienlijk, waardoor een goede wegligging wordt geboden en het rijden comfortabeler en veiliger wordt. Op professionele sites zult u merken dat de kwaliteit zeer goed is. De online winkel biedt ook diverse producten in deze categorie aan. De keuze van vorm en kleur alsook de keuze van grootte is uitstekend. Om geen fout te maken bij het kopen van een velg, moet u er rekening mee houden dat de diameter van de velg varieert naar gelang van de grootte van het wiel.

Plan du site