Waar koop ik een auto zonder rijbewijs?

Waar koop ik een auto zonder rijbewijs? Alvorens deze vraag te beantwoorden, is het belangrijk te weten wat een rijbewijsvrije auto is. Het is een nieuwe of gebruikte auto die zonder rijbewijs mag worden bestuurd. De maximumsnelheid van dit type voertuig bedraagt 45 km/u. Hij heeft maar twee zitplaatsen.

Waar koop je een nieuwe rijbewijsvrije auto?

Het kopen van een nieuwe rijbewijsvrije auto is vergelijkbaar met het kopen van een gewone auto: bij een dealer of op internet. Een benzineauto is duurder dan een dieselauto. De beste manier om een nieuwe rijbewijsvrije auto te kopen is via de dealer. Hij is een specialist in de verhuur of verkoop van rijbewijsvrije auto's. Zij zullen u adviseren en het model voorstellen dat bij uw budget en uw smaak past. U kunt een proefrit maken voordat u de auto koopt. U kunt ook een nieuwe rijbewijsvrije auto kopen op het internet. Maar je krijgt niet dezelfde diensten als op de nieuwe markt, maar de kosten zijn redelijk.

Waar kunt u een tweedehands rijbewijsvrije auto kopen?

U kunt een tweedehands auto kopen bij een dealer, op verkoopsites of bij particulieren. Als u van een particulier koopt, kunt u advertenties vinden in kranten of op het internet. Om onaangename verrassingen te voorkomen, moeten alle controles worden uitgevoerd: lakwerk, carrosserie, spiegels, stoelen, dashboard, interieuraccessoires. In ieder geval moet het voertuig worden getest. Het verdient de voorkeur dat u vergezeld wordt door een deskundige die u advies kan geven en u kan helpen bij het stellen van vragen. De kosten van een tweedehands auto variƫren en zijn afhankelijk van de leeftijd van het voertuig, de algemene staat, het type voertuig en de nieuwprijs. Vergeleken met conventionele auto's slijten rijbewijsvrije auto's sneller. Daarom is het beter om een PHV te kopen die minder dan tien jaar oud is. Het aantal gereden kilometers is ook een belangrijk punt om te controleren. Wanneer u een tweedehands PSV koopt, is het ideaal om een voertuig te kiezen dat gemiddeld 20.000 kilometer heeft afgelegd.

Verzekering van uw voertuig

Zodra u uw nieuwe of gebruikte auto hebt gekocht, moet u erover nadenken om hem te verzekeren, zelfs als u geen rijbewijs hebt. Volgens de verzekeringswet moeten namelijk alle gemotoriseerde landvoertuigen verzekerd zijn. U kunt kiezen uit drie soorten verzekeringen: basisverzekering of wettelijke aansprakelijkheid; intermediair: wettelijke aansprakelijkheid met dekking tegen brand, diefstal en ruitbreuk; all-risk: intermediair plus schade door aanrijding of ongeval, natuurrampen en stormen. Als uw auto tweedehands is, heeft u geen uitgebreide verzekering nodig. Een WA-verzekering is voldoende, aangezien uw voertuig al heel wat kilometers heeft afgelegd. Bij het kiezen van een verzekering kunt u het beste de prijzen vergelijken door offertes op te vragen bij verzekeringsmaatschappijen of op websites. Het aanvragen van een offerte is gratis.

Plan du site