Welke verzekering moet ik afsluiten als ik op vakantie een auto ga huren?

Gepubliceerd op : 03 juni 20222 min leestijd

Wanneer u een voertuig huurt, is het belangrijk dat u verzekerd bent voor de huur. Het vinden van de beste verzekeringsdekking voor het voertuig hangt af van de antwoorden op een aantal belangrijke vragen. Dus, wat voor soort verzekering is er?

Soorten autoverzekeringen

In het algemeen wilt u dezelfde verzekeringsdekking voor risico’s op een huurauto als je zou hebben op een late-model auto die u bezit. Een dergelijke verzekering dekt meestal schade aan of verlies van het voertuig, bijvoorbeeld als de auto betrokken is bij een botsing, brand, … Vervolgens is er de wettelijke aansprakelijkheid, die alle schade dekt die u met uw huurauto zou kunnen veroorzaken, zoals lichamelijke schade aan een ander voertuig of letsel aan een persoon

Dan, lichamelijk letsel bescherming, die medische kosten dekt na een ongeval voor u en alle passagiers in uw huurauto.

Verzekeringsdekking

De beste optie voor veel mensen is de primaire dekking door hun autoverzekering, aangevuld met de secundaire dekking door de creditcard waarmee de auto is gehuurd. Zorg ervoor dat u zorgvuldig de dekking van de verzekeraar en uw creditcard bekijkt voordat u voor deze optie kiest.

Als u overweegt een reisverzekering af te sluiten, controleer dan of de polis een huurautoverzekering omvat. Velen bieden zo’n dekking.

De laatste optie is gebruik te maken van de door het autoverhuurbedrijf geboden dekking. Het afsluiten van deze dekking is misschien het gemakkelijkst, omdat u zich bij de boeking of aan de balie kunt aanmelden, maar het is bijna altijd de duurste.

Enkele tips voor een probleemloze vakantie

Verhuurbedrijven bieden een verscheidenheid van beschermingsplannen aan die gewoonlijk een verlies- en schadeverzekering, uitgebreide persoonlijke aansprakelijkheid, bescherming tegen verwondingen en bescherming van persoonlijke eigendom omvatten. Hoewel sommige verhuurbedrijven de bepalingen van hun dekkingstypes op hun website gedetailleerd beschrijven, is het voor velen belangrijk om de details aan de verhuurbalie te lezen.

Als u dus de tijd neemt om de juiste verzekering voor een huurauto af te sluiten, kunt u met een gerust hart op vakantie gaan. Het kan u ook geld besparen, waardoor u op vakantie van wat extra geld kunt genieten.

Plan du site