Ben je verzekerd als je een auto huurt?

Gepubliceerd op : 14 juni 20222 min leestijd

Net als de eigenaars van voertuigen, moeten huurders alle aspecten van de autoverzekering overwegen alvorens te huren. Uit dit artikel, zult u begrijpen de essentie van autohuur verzekering.

De voordelen van een huurauto verzekering

Een huurauto verzekering kan u beschermen tegen verschillende risico’s. Zelfs als u niet de eigenaar van het voertuig bent, is het belangrijk dat u uw verzekeringsopties overweegt. Enerzijds, als u schade toebrengt aan andermans eigendom, zal de wettelijke aansprakelijkheidsverzekering hiervoor zorgen. Bij autoverhuur aan particulieren is het absoluut noodzakelijk dat het autoverhuurbedrijf een aansprakelijkheidsverzekering in het huurcontract opneemt. De verzekering kan ook de kosten van ziekenhuisopname dekken in geval van letsel. Bovendien kan de auto tijdens de huurperiode beschadigd raken. Als u een verzekering hebt afgesloten om dit soort risico’s te dekken, is de verzekeraar verantwoordelijk voor het betalen van de reparaties.

Verzekering inbegrepen in het huurcontract

Over het algemeen zijn verschillende verzekeringen inbegrepen in uw autoverhuurcontract. Dit betekent dat de kosten van de verzekering zijn inbegrepen in de prijs van de huurauto. Het is echter raadzaam de voorwaarden van deze verzekeringen zorgvuldig te controleren alvorens het document te ondertekenen. In heel Europa is een aansprakelijkheidsverzekering altijd in het huurcontract opgenomen. In de meeste gevallen is de verzekering tegen schade en diefstal van de huurauto ook inbegrepen in het huurcontract, hoewel er vaak een eigen risico geldt. Veel verhuurbedrijven bieden ook een bijstandsverzekering aan, vooral in geval van een ongeval.

Andere nuttige aanvullende verzekeringen

Zelfs als het huurcontract een basisverzekering bevat, dekt deze niet alle risico’s. U kunt dus een optionele aanvullende verzekering afsluiten. Aan de ene kant bieden verhuurbedrijven vaak een terugkoop van eigen risico aan. Het eigen risico is het bedrag dat u moet betalen in geval van een schadegeval. Als u dit soort verzekering afsluit, wordt uw eigen risico geheel of gedeeltelijk terugbetaald, afhankelijk van het pakket dat u hebt afgesloten. Het is ook mogelijk een verzekering af te sluiten voor ruitbreuk en bandenschade. Als u besluit een auto te huren, moet u ook overwegen de risico’s van verkeerd tanken en diefstal van persoonlijke bezittingen te dekken.

Plan du site