Is brandstof inbegrepen in een huurauto?

Wanneer u een auto huurt, vraagt u zich misschien af of de brandstofkosten zijn inbegrepen in uw huurovereenkomst. Het is belangrijk te weten dat elk autoverhuurbedrijf zijn eigen brandstofbeleid heeft. Dit artikel zal u helpen de huuraanbieding met brandstofregels te vinden die het best bij u past.

De aankoopoptie voor brandstof

Een autoverhuurcontract bevat verschillende bepalingen, zoals de huurperiode, de huurprijzen, de verzekering, de tolgelden, de bijstand, enz. Wat de brandstof betreft, kunnen autoverhuurbedrijven u verschillende opties bieden. Over het algemeen is brandstof niet inbegrepen in het basis huurcontract. U kunt echter onderhandelen over een vooruitbetaalde brandstofoptie. Dit betekent dat de brandstofkosten al in de huurprijs van de auto zijn inbegrepen wanneer u op reis gaat. Wanneer u op specifieke routes reist, kan dit een interessante keuze zijn, omdat u gespaard blijft van de onverwachte gevolgen van overconsumptie van de auto. Als u een auto wilt huren in Bergen, heeft u ook andere opties wat betreft de brandstofregels.

De optie "afhalen en terugbrengen met een volle tank

Indien u meer vrijheid wenst over het gebruik van het voertuig, is het de moeite waard om te kiezen voor andere vormen van brandstofbetaling. Er zijn verschillende regels die moeten worden gevolgd, en deze verschillen van verhuurbedrijf tot verhuurbedrijf en van land tot land. De meest gebruikelijke en aanbevolen praktijk wordt de "ophaal- en terugbrengoptie met volle tank" genoemd. Wanneer u de huurauto ontvangt, is de tank vol en kunt u hem onmiddellijk gebruiken. Het is echter noodzakelijk dat u de auto met een volle tank terugbrengt. Als u vergeet de tank bij te vullen wanneer u de auto terugbrengt, kan het verhuurbedrijf u het brandstofgat aanrekenen, vaak tegen een hogere prijs dan aan de pomp.

Andere brandstofvoorschriften

Er zijn nog andere regels waaruit u kunt kiezen als u besluit een auto te huren. Er is een praktijk die "oppikken en terugbrengen met dezelfde hoeveelheid brandstof" wordt genoemd. Het principe is hetzelfde als bij de optie "afhalen en terugbrengen met volle tank", behalve dat u het voertuig terugbrengt met hetzelfde brandstofpeil als toen u het in gebruik nam. Het begrip "hetzelfde niveau" kan echter dubbelzinnig zijn. Het verdient aanbeveling het brandstofpeil zorgvuldig te meten en dit bij het ophalen van het voertuig aan de hand van foto's te bevestigen. Het is ook raadzaam de voorkeur te geven aan verhuurbedrijven die een gratis eerste tankbeurt aanbieden.

Plan du site